Lindås fritidsaktiviteter

Roliga inomhus och utomhus

Lindås vandrarhem och camping

Lindås Fritid är en pärla bland vandrarhem och camping som ligger i Västra Ämtervik i Värmland. Det här är trakterna kring Fryksdalens långsträckta dalgång där de tre Frykensjöarna ligger. Nedre Fryken, Övre Fryken och Mellanfryken är åtskiljda av tunna landstråk och på ett av dessa ligger delar av den vackra staden Sunne. Det här är den världsberömda författaren Selma Lagerlöfs hemregion, så den som besöker Lindås vandrarhem och camping bör ta tillfället i akt och ta en tur om hennes hem Mårbacka som numera är ett museum. ””Ack, Värmeland du sköna”” lyder den kända visan och det är det nog ingen som ifrågasätter.

För den som vill ge sig ut i naturen, skogsluffa och ro ut på Frykensjöarna ligger Lindås vandrarhem och camping verkligen perfekt till. Med fem minuters gångavstånd till närmaste badställe ligger sjön Mellanfryken mer eller mindre för alla besökare. Uthyrning av båt, kanot och cyklar gör det lätt för gästerna att ta sig dit de vill i regionen. En lanthandel i Västra Ämtervik med generösa öppettider ser till att gästerna kan fylla på sina matsäckar innan de ger sig av till sina utflyktsmål. Trakten bjuder på ett öppet landskap runt Frykdalen och sjöarna och har även stora skogsområden i närheten av vandrarhemmet.

Lindås Fritid erbjuder badtunna och bastu

Även under vintermånaderna kan gästerna på Lindås Fritid känna sig välkomna. Den som ligger i en badtunnas varma vatten, utomhus under bar stjärnhimmel och mitt i vintern, glömmer aldrig den upplevelsen. Det finns även en bastu för de som föredrar detta. Både tunna och bastu ligger avskilt vid Sillegårdsälven. För den som gillar extra aktiviteter under semesterdagarna finns det möjlighet till fiske och turridning på islandshästar. Varför inte fira födelsedagen eller ha bröllopet här? Även en grillkväll blir någonting alldeles extra i kombination med den underhållning som arrangeras av vandrarhemmet. Det här är en bra chans att bo prisvärt och trevligt i denna vackra del av Sverige.

Lindås Fritid för en avslappnad semesterkänsla